Η συμβουλή του Μπιλ Γκέιτς προς τους νέους: Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο πρέπει να…

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς (Bill Gates), ρωτήθηκε για τις συμβουλές που θα έδινε σε νέους που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο.

Και η απάντηση του ήταν απλή: Αν θελετε να αλλαξετε τον κόσμο προς το καλύτερο πάρτε ένα βιβλίο.

«Το ιδανικό είναι να διαβάζεις πολύ και ελπίζω να βρεις μια δεξιότητα που να απολαμβάνεις η οποία μπορεί να έχει αντίκτυπο», τόνισε ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Ο Γκέιτς υπογράμμισε ότι “το διάβασμα είναι απαραίτητο για την ανακάλυψη μιας ποικιλίας νέων ενδιαφερόντων και πιθανών δεξιοτήτων, τις οποίες μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για να βάλετε τη σφραγίδα σας στον κόσμο. Για κάποιους αυτό σημαίνει ότι είναι σπουδαίοι στην επιστήμη ή τη μηχανική. Για κάποιους σημαίνει να είσαι εξαιρετικά επικοινωνιακός ή πολιτικός. Για κάποιους σημαίνει να είσαι νοσοκόμα ή γιατρός. Η ευκαιρία για μάθηση είναι σήμερα μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά».

“Δεν αρχίζεις να γερνάς παρά μόνο όταν σταματήσεις να μαθαίνεις”

«Κάθε βιβλίο με διδάσκει κάτι νέο ή με βοηθά να δω τα πράγματα διαφορετικά. Ήμουν τυχερός που είχα γονείς που με ενθάρρυναν να διαβάζω. Το διάβασμα τροφοδοτεί μια αίσθηση περιέργειας για τον κόσμο, κάτι που νομίζω ότι με βοήθησε να προχωρήσω στην καριέρα μου και στη δουλειά που κάνω τώρα με το ίδρυμά μου», ανεφερε, τονιζοντας ότι «δεν αρχίζεις να γερνάς παρά μόνο όταν σταματήσεις να μαθαίνεις».